joi, 10 ianuarie 2008

Sună stingerea...



În liniștea serii, peste mulțimea de soldați osteniți, se auzi sunetul stingher al unei trompete! Trompetistul nu era un artist: sunetul era strident, aspru... Dar nimeni nu protesta. Semnificația cântecului depășea hotarele muzicii, indiferent de criteriile ascultătorilor. Era mai mult decât o melodie, mai mult chiardecât un șlagăr: era „stingerea”!

Anunța că greul zilei s-a dus și că este vremea odihnei. Anunța că te poți opri și pentru câteva clipe, înainte de a adormi, te poți gândi la acele lucruri frumoase care dau sens vieții: la cei dragi, la viitor.

Suna „stingerea”! Frustrările zilei nu te mai puteau ajunge, grijile zburau și era timpul să rămâi, în sfârșit, singur - cu tine însuți. Să tai cu satisfacție încă o zi din AMR (au mai ramas - zile de armata) și să le numeri cu dor pe cele rămase.

Suna stingerea... dar cât de diferit era trăită această clipă de cei care nu-și terminaseră treaba! De cei care nu terminaseră de scris o scrisoare iubitei sau părinților. De cei care nu aveau echipamentul pregătit pentru a doua zi. Cât și-ar mai fi dorit aceștia un minut de lumină, dar...

Suna stingerea anunțând că s-a sfârșit.

Într-o bună zi, asupra lumii întregi o trâmbiță puternică va suna stingerea și va fi semnul că frustrările și grija și necazul s-au sfârșit. Dar mulți vor fi cei care vor mai avea nevoie de încă un minut...

Un comentariu:

Semper Gaudet spunea...

Adi, imi place cum scrii. Si iti mai fac o marturisire: de cand ne cunoastem te-am ascultat de cateva ori si imi place si cum vorbesti (predici). Mai mult ca sigur ca intre timp ai mai avansat. Dar, de ce nu vrei sa se bucure si altii de darul tau? Ti-am mai facut odata invitatia sa scrii pentru Semnele Timpului... Cand ai sa te hotarasti odata?